India képekben

Kushti, ami több, mint egy sport.

Ha Indiával kapcsolatosan mozgásra vagy sportra gondolunk, akkor elsősorban a jóga jut az eszünkbe. Pedig ugyanolyan népszerű, ha nem népszerűbb, a britek idejét idéző, és manapság is óriási tömegeket vonzó krikett, valamint a sportok sportjának tekintett birkózás, annak is az indiai változata, a kushti… Ha olvasnál róla, a bejegyzést ITT megtalálod.


DIWALI, a fények ünnepe

A Diwali, a hindu év legfontosabb és legboldogabb napja. Látványos és örömteli nap a jószívű és bőkezű Laksmí istennő ünnepe, amit India-szerte, a legnagyobb városoktól kezdve a legkisebb településekig mindenhol megünnepelnek. Újhold sötét éjszakáján ez nemcsak az öröm, hanem egyben a szellemi sötétséget legyőző belső fény ünnepe is, amikor a jó felülkerekedik a rosszon, a tudás győzedelmeskedik a tudatlanság felett. Diwali éjszakáján fények milliói hirdetik ezt a boldogságot, mécsest gyújtani ilyenkor kötelező. A hinduk úgy tartják, ha nincs világító lámpás a ház bejáratánál, akkor a szerencse, a gazdagság és a jólét istennője, Laksmí, nem látogatja meg őket… Ha az ünnepről még többet olvasnál, a bejegyzést ITT megtalálod.

A teázás varázsa Indiában

Talán nincs is olyan Indiába látogató, aki ezt a finom italt már rögtön az első napokban meg ne kóstolná. Erőt ad, élénkít, felmelegít. Teázás közben egy pillanat alatt omlanak le a kultúrák közti láthatatlan falak, könnyebb az ismerkedés, általa akár életre szóló barátságok is születhetnek. Legyen téli hideg időszak vagy forró nyár, a reggel el sem képzelhető az illatos, gőzölgő, tejes tea nélkül… Az indiai teák világáról még több olvasnivalót ITT találsz.


Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.

A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról

Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.

%d blogger ezt szereti: