Bredomlit, avagy a kalkuttai bundáskenyér – recept
A tojás és kenyér alapú bread omelette (bredomlit) a pirítós, az omlett illetve a gazdag rántották ínycsiklandozó találkozása. Egy néhány perc alatt elkészíthető, igazi nagyvárosi utcai reggeli. Millió változatának köszönhetően rendkívül közkedvelt harapnivaló, amit szívesen fogyaszt minden korosztály. Önmagában tojásosan is nagyon ízletes, de hagymával, chilivel, paradicsommal, fűszerekkel gazdagítva maga az indiai mennyei manna. A kalkuttai utcák kellemes reggeli hangulatára emlékezve otthon is szívesen fogyasztjuk ezt az indiai bundáskenyeret. Kóstoljátok meg ti is bátran ezt a finomságot. Ha szeretitek a tojásételeket, biztos nem fogtok csalódni 🙂
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
- 2 szelet kenyér
- 1 evőkanál olaj
- só, ízlés szerint
- apróra vágott lilahagyma
- zöld chili
A feltüntetett mennyiség 1 személy részére, illetve 1 adag elkészítésre elegendő.

Elkészítés
- Kenyérpirítóban vagy serpenyőben mindkét oldalán pirítsuk meg a kenyérszeleteket
- Az olajat forrósítsuk fel.
- A forró olajba tegyük az apró kockákra vágott lilahagymát és a szeletelt zöld chilit, néhányszor keverjük meg és pirítsuk.
- Törjük fel és verjük fel a tojást és öntsük a pirított keverékre. A tojást NE keverjük, hanem a palacsintasütéshez hasonlóan oszlassuk szét a serpenyő egész felületén.
- A sülő, félig nyers tojásba fektessük a korábban megpirított kenyérszeleteket.
- Az étel akkor kész, amikor a tojás már megsült. Vegyük ki a serpenyőből, borítsuk egymásba a kenyereket. Fogyasszuk melegen! Ehhez a bundáskenyérhez az indiaiak ketchupot vagy zöld chutney-t is adnak, és ebbe a szószba mártogatva fogyasztják. Jó étvágyat!!!
További indiai ételek és italok receptjeit ITT találjátok.

Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.
A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról
Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.
Keleti receptek - ételek, italok Kalkutta non-veg omlett recept reggeli streetfood tojás