Kávézás a gyarmati India hangulatában

A könyvesboltok utcájától balra, egy eldugott bejárat alatt található, a múlt század közepén is már közkedvelt kávézó, az „Indian coffee house”. Ebben az ikonikus kávézóban szívesen adnak egymásnak találkát írók, tudósok, de úgyszintén a diákok és tanáraik is.

A régi, még a gyarmati korszakból származó épületnek, ennek az állandóan nyüzsgő helynek élő, eleven lelke van. Igaz, a kávé minősége hagy némi kivetnivalót maga után, de a régi korokat idéző, turbánt viselő pincérek látványa, ahogy légies mozdulatokkal suhannak az asztalok között, teszik a frissen főzött kávét és némi harapnivalót a vendég elé, kárpótol mindenért. A magas falak, a szinte végtelen térből csüngő régi lámpák és ventillátorok egy múlt századi, megsárgult kávéházi fotó hangulatát varázsolják elő. A sosem halkuló teremben éles hangokat, kanálcsörgést, hangos szót hiába keresünk, csak egyfajta kellemes morajlás hallatszik. Tekintetemmel körbejárom az egész teret, megpillantom a dohányfüsttől patinát kapott régi erkélyt, és képzeletemben a kávézó múlt századi világa egy pillanat alatt életre kel. Az öltönyös angol úriemberek vastag kubai szivar és egy pohárka whisky társaságában komoly témáról beszélgetnek. Az elegáns hölgyek pedig frissen főzött, gőzölgő kávéjukat kortyolgatva csevegnek, élvezik a társaságban töltött idő minden pillanatát. Talán még a szivar füstje, a hölgyek parfümjének lágy illata is megelevenedik. Sőt, talán még maga Phileas Fogg is megjelenik 🙂

Különleges hely ez a kávézó, valóban érdemes ide ellátogatni és megtapasztalni ezt az egy kicsit más Indiát, India egy újabb arcát.

Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.

A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról

Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.

Úton-útfélen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: