Isteni veg szendvics eredeti indiai ízekkel

India nemcsak a jógáról, a hinduizmusról, a maharadzsák gyönyörű palotáiról, hanem fantasztikus utcai finomságairól is híres. Onion pakori,  szamósza, bredomlit – csupán néhány az ismert snackek közül, amelyeket mindig élmény felfedezni, és még nagyobb élmény megkóstolni. Szerencsére az ízekben gazdag ételek többségét ma már otthon is játszi könnyedséggel elkészíthetjük, és kedvünkre élvezhetjük egy-egy indiai út során megismert utcai étkek mennyei ízét.

A sok-sok kedvenc közül az ismerkedést kezdhetjük akár egy brit örökséggel is, az egyszerű, de annál eredetibb veg (vedzs) szendviccsel. Ez a szendvics egy színekben és ízekben gazdag, friss zöldségekből gyorsan elkészíthető harapnivaló, egy könnyű uzsonna, gyors vacsora.  Indiában a veg szendvics egyben a gyarmati időket idéző  délutáni teázások kiváló kísérője is, egy igazi koloniális finomság, amit érdemes megkóstolni 🙂 Az alábbi eredeti kalkuttai recept szerint ti is készíthetitek. Biztos vagyok benne, hogy ezt az indiai zöldséges szendvicset szeretni fogjátok 🙂 🙂 🙂

Hozzávalók:

  • néhány vékony szeletnyi hideg vaj
  • 4 szelet fehér toasztkenyér
  • 1 db kisebb lilahagyma – 8 vékony karikákra szeletelve
  • 1 db kisebb főtt burgonya – 8 vékony karikákra szeletelve
  • 1 db kígyóuborka – 8 vékony karikára szeletelve
  • 1 db érett, keményhúsú paradicsom – 8 vékony karikára szeletelve
  • chaat masala (pirított római kömény, bors és fekete só keveréke)

A feltüntetett mennyiség 2 darab szendvics elkészítésére elegendő.

Elkészítés:

  • Készítsük el a chaat masalát. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a római köményt, kihűlés után mozsárban zúzzuk porrá. Adjunk hozzá ugyanannyi frissen őrölt feketeborsot és porrá zúzott fekete sót. Keverjük össze és azonnal használhatjuk.
  • Grillrácson pirítsuk meg a kenyérszeletek egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a forró kenyerek már megpirított oldalára tegyünk 1-2 vékony szeletnyi vajat. Míg a kenyerek másik fele pirul, addig a vaj is elolvad a kenyérszeleteken.
  • Az egyik megpirított kenyérre (vajas felére) rétegezzük a vékony karikára vágott burgonyát, paradicsomot, lilahagymát, kígyóuborkát. Az egyes rétegeket sózzuk a korábban elkészített „chat masalával”. A szendvicset fedjük be a másik pirított kenyérrel és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!!! 🙂 🙂 🙂

További indiai ételek és italok receptjeit ITT találjátok.

Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.

A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról

Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.

Keleti receptek - ételek, italok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: