Új év, új esztendő…

Ilyenkor év végén, illetve év elején, szokásom visszatekinteni az elmúlt esztendőre: értékelem az eredményeket, átnézem a feladatokat, átgondolom a kapcsolatokat. Picit nosztalgiázok is, rendezem soraimat, jelképesen bár, de rendet rakok életemben. Nem nehéz dolog ez, inkább jóleső érzés felidézni a meghatározó élményeket, a kedves pillanatokat, és szerencsére nem okoz gondot legyinteni arra, ami nem sikerült. Ami jó volt megtartom, ami rossz, elengedem. A múlton változtatni úgysem tudok, inkább levonom a tanulságot és haladok tovább.

Idén is így tettem, bár legnagyobb sajnálatomra csak most tudatosítottam, hogy 2022-ben egyetlen – jól látjátok, jól olvassátok – egyetlen új bejegyzés sem jelent meg a blogon 😀 Ezek szerint úgy gondolhatnátok, hogy teljesen mellékvágányra került szeretett Indiánk. Pedig nem. Éppen ellenkezőleg. Soha nem volt ilyen intenzív a kapcsolatunk, úgy is mondhatnám, hogy egyetlen napunk sem telt el India nélkül. Igaz, új szintre léptünk, viszonyunk igencsak átalakult. Most nem mi járunk Indiába, hanem India jön hozzánk. Odáig jutottunk, hogy India nemcsak a szabadságot, a feltöltődést jelenti, hanem munkánk egy részét is. Szóval itt tartunk.

A blogra visszatérve, nemcsak így év végén és elején, de év közben is sokszor eszembe jut, amikor elkezdtem, egyetlen cél vezérelt. Mégpedig az, hogy azt a sok mindent, amit Indiától kaptunk, az élményeket, a józan életszemléletet, a nagyszerű recepteket, életbölcsességet, ne tartsam meg magamnak, osszam meg bátran másokkal. Kivételesen fontosnak tartottam azt, ha bárki is beleolvas az írásokba – akár volt Indiában, akár nem, vagy éppen csak készül a nagy találkozásra – érezze azt a semmi máshoz nem hasonlítható életerőt, ami Indiában lépten-nyomon mindenhol megtapasztalható.

Amikor az ember előbújik a csigaházából, kiáll a nyilvánosság elé és elindul egy olyan ismeretlen úton, mint a blogolás, bizony nem gondol a részletekre. Ahogy én sem gondoltam, hogy idővel lesz majd a blognak egy komoly és sokszínű olvasóközönsége. Lesznek lájkok, megosztások, valamint olyan mutatók is megjelennek majd, mint a látogatók száma, a blogon töltött idő, top témák és bejegyzések. Ma már tudom, hogy ezek is fontos visszajelzések, mert a számok erejével mutatják, hogy közzétett kincsünk olvasóink számára is érték. Bár mindez jó érzéssel tölt el, de egyáltalán nem szédít meg, mert számomra a legnagyobb öröm és ajándék az, ami a színfalak mögött zajlik. Az üzenetek, a megkeresések, amikor bizalommal fordultok hozzám, hogy Indiába készültök, kérdeztek, tanácsot kértek. Hazatérve pedig rólam sem feledkeztek meg, és az élményeket lelkesen megosztjátok. Ez a legnagyobb visszaigazolás nekem. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy elindulni a blogírás útján, Indiáról mesélni, mégsem volt hiábavaló.

Drága India-rajongó olvasók! Boldog új esztendőt! Erőt, egészséget, örömet és békességet. Szívből kívánjuk, hogy az élet finom egyensúlyát minden nap meg tudjátok tartani, hogy jusson elegendő idő munkára és pihenésre, családra és barátokra, valamint az önzetlen emberi kapcsolatokra ❤️ Szilvia és MacW

Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.

A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról

Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.

Rólunk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: