Hihetetlen? Lehetetlen? Ilyen az élet…

Mindennek megjön a maga ideje, és mindennel akkor találkozunk, amikor bensőnkben megértünk a találkozásra.- talán ezzel a találó Baktay Ervin idézettel, ezzel a csodaszép gondolattal jellemezhetném legegyszerűbben és legszebben a Mesélj nekem Indiáról blog születését.

Mert bizony nem egyik napról a másikra, nem hirtelen történt meg a dolog, hanem már régóta éreztem, hogy a lelkem mélyén, valahol legrejtettebb bugyraiban, ott  legbelül egy addig megnevezhetetlen valami csendesen, de annál kitartóbban várakozik. Néha erősebben, néha alig érezhetően, de ilyen-olyan módon számtalanszor jelezte, szeretne már megszületni. Újból életre kelnének az élmények, az utazások, az indiai tapasztalatok és valamilyen módon elmondanám barátainknak, ismerőseinknek, hogy van nekünk egy Indiánk, egy csodálatos világ, egy színes, ízes, fordulatos hely, ahol az életet a maga titokzatosságával, kiszámíthatatlanságával és mérhetetlen sokszínűségével naponta felfedezhetjük.

Aztán eljött a nap, amikor már valóban nem volt visszaút. Mintha egy láthatatlan, szivárványon túli kéz bogarat ültetett volna a fülembe, és már csak arra tudtam gondolni, hogy a sokfajta próbálkozás után talán tényleg a blog lenne a megfelelő test, amiben  szeretett Indiánk életre kelhetne. A mai napig elevenen él bennem, amikor mindez megtörtént, amikor azon a télen bárányhimlősen napokat töltöttem a panzió szobájában. Amikor kínomban napokon át a netet böngésztem és gyakorlatilag mindent elolvastam a Cafeblogon. Bebarangoltam az oldalt keresztül-kasul, olvastam a bejegyzéseket, nézegettem a fotókat és gondolatban készítettem a jobbnál-jobb falatokat.

Aztán hazajöttünk Indiából és hihetetlen magasságokba és mélységekbe repítő “nyaralás utáni blues” hangulatban, saját szórakoztatásunkra  az ötletet elkezdtem megvalósítani 🙂 🙂 🙂

És ma már bizony több éve annak, hogy feltöltöttem a Mesélj nekem Indiáról blog első bejegyzését. Azóta hétről-hétre születnek az újabbnál újabb történetek, mint egy dédelgetett keleti virág, úgy válik egyre gazdagabbá, színesebbé a blog. Addigis, amíg megjelenik a következő történet, csemegézzetek kedvetekre a régebbi írásokból. Íme egy kis segítség a mazsolázáshoz:

A Mesélj nekem Indiáról blog színes világában nemcsak az indiai ünnepekkel, a hindu vallással ismerkedhettek meg, hanem egyéb más olyan dologgal, ami érdekessé és gazdaggá teszi az indiai emberek hétköznapjait.

A piacozás szerelmesei elbarangolhatnak az érdekesebbnél érdekesebb, színekben, formákban, illatokban tobzódó indiai piacokra, ahol csak az nem kapható, ami nem létezik.

A konyhatündérek és a keleti ízek imádói kipróbálhatnak néhány eredeti indiai receptet is. A receptek egyike sem véletlen recept, hiszen mindegyikhez történet, hangulat és élmény fűződik. Olyan ízgazdag ételekkel ismerkedhettek meg, amelyekkel indiai barátaink vendégelnek bennünket és Indiából hazatérve a kapott receptek szerint ezeket az ételeket, italokat mi is gyakran és szívesen készítjük 🙂

Az utazás megszállottjai pedig tudják, hogy úton lenni és utazni feledhetetlen élmény, így olvashattok arról is, hogyan utazhatunk buszon, vonaton, illetve fény derül arra is, hogy egy-egy ilyen indiai utazás alkalmával milyen meglepő és különleges dolgok történhetnek 🙂

Szívből köszönjük, hogy az elmúlt években rendszeresen velünk tartottatok, és bízunk abban, hogy a továbbiakban is sokszor  mesélhetünk még nektek Indiáról 🙂 🙂 🙂

Kedves Olvasó! Köszönöm a látogatást, gyere máskor is, hogy megint mesélhessek neked Indiáról. Ha pedig tetszett a bejegyzés, ne tartsd meg magadnak az élményt, oszd meg bátran másokkal is.

A legújabb bejegyzéseket és további indiai érdekességeket a blog Facebook oldalán is olvashatsz itt: Mesélj nekem Indiáról

Szerzői jogvédelem. A blogban megjelent írásokat, recepteket és fotókat szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az írásos engedélyem nélkül máshol közzétenni, valamint sajátként feltüntetni tilos. Ez alól kivételt képez, ha csak a blogban megjelent írás első egy-két sorát tüntetik fel, majd a folytatásért a blogra kattintva jut el az olvasó! Amennyiben más forrást nem jelölök meg, a történetek, receptek és fotók saját szellemi termékeim.

Álom és valóság - indiai történetek Rólunk

2 hozzászólás Hozzászólás

  1. Nagyon szeretem a blogot és Indiát! További jó blogolást és szép sikereket kívánok a Régiségeknek blog nevében! 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: